Ce alegem : ferestre din pvc, lemn sau aluminiu ?

Ferestrele si usile reprezinta o parte importanta a casei, avand un rol important estetic dar fiind in acelasi timp si o bariera intre locuinta ta si conditiile meteo  extreme din tara noastra.

Ferestrele din lemn sunt cele mai traditionale si sunt folosite in multe aplicatii rezidentiale si comerciale. Se pot realiza dintr-o gama larga de materiale de lemn, in diferite dimensiuni si forme.

Ferestrele din aluminiu sunt relativ usoare si sunt disponibile pe piata in diferite marimi. Costul ferestrei de aluminiu depinde de grosimea si dimensiunea sectiunii utilizate.

Atunci cand va cautati tipul de tamplarie potrivit casei dvs, verificati in primul rand coeficientul termic. Acest coeficient termic (k) masoara practic gradul de eficientizare energetic: cu cat acest coeficient termic este mai mic cu atat mai mult reuseste sa pastreaze caldura, deci este mai eficient din punct de vedere termic. E foarte simplu – nu trebuie sa va ganditi sa aprofundati nu stiu ce formule matematice!
Din gama variata de tipuri de tamplarie care exista in momentul de fata pe piata, tamplaria PVC are un coeficient termic foarte mic, ceea ce inseamna ca este eficienta energetic. Eficienta energetica a tamplariei PVC este explicabila datorita unei bune izolari termice a materialelor.