Administrarea afacerii

In mediul economic complex si complicat in care traim, se cer persoane din ce in ce mai bine pregatite sa inteleaga si sa gestioneze provocarile pe care le intampina astazi orice afacere. Capacitatea de a evalua contexte si de a raspunde transformarilor la care este supusa orice organizatie reprezinta din ce in ce mai mult instrumente care trebuie sa se regaseasca pe lista competentelor oricarui cetatean care doreste sa devina antreprenor.Intelegerea managementului organizatiei, a modului in care functioneaza aceasta, in care se i-au decizii si in care se pot gestiona activele de orice fel, sunt numai cateva dintre elementele pe care programul propus pentru afaceri isi propune sa le ofere viitorilor antreprenori asistenta pentru antreprenoriat, facand ca sansele acestora de a obtine o pozitie buna pe piata de afaceri sa creasca.

Alegerea celei mai bune strategii de marketing, a celei mai potrivite structuri de management, intelegerea riscurilor care greveaza o afacere si a metodelor de gestionare a lor, luarea deciziilor pe baza unor analize financiar – contabile corecte, analiza datelor si realizarea de inferente pentru rezolvarea problemelor afacerii sunt doar cateva elemente pe care programul le asigura prin asistenta oferita viitorilor antreprenori.

O alta latura urmarita prin continutul planului de antreprenoriat, vizeaza dezvoltarea capacitatii participantilor de a vorbi liber si de a gandi critic, de a analiza si utiliza resursele legislative pentru sustinerea si cresterea afacerii, de a pozitiona afacerea pentru care lucreaza in context global si de a gestiona provocarile aduse de cerintele de sustenabilitate si de diversitatea culturala.

La nivel de oportunitati profesionale, exista o lista larga pe care doritorii o pot avea in vedere:

–        Manager financiar ; Analist de afaceri ; Analist de portofoliu ; Consilier de planificare financiara ; Agent sau consultant de vanzari ; Agent de marketing ; Manager de resurse umane ; Designer de afacere ; Administrator de afacere ; Manager de marketing ; Consultant in strategii de marketing ; Manager de operatiuni ; Contabil manageriale.

Administrarea afacerilor reprezinta o structura din domeniul Administrarea Afacerilor si face parte din domeniul fundamental Economic al Antreprenoriatului.

Competentele generale din cadrul specializarii se bazeaza pe abilitatea de analiza si sinteza a fenomenelor economice, pe capacitatea de intelegere a mecanismelor economiei de piata, pe capacitatea de a solutiona probleme economice si de a se adapta la procesul de integrare europeana, pe formarea unei gandiri logice si dezvoltarea de aptitudini manageriale.

Competentele profesionale in cadrul specializarii se bazeaza pe capacitatea de decizie ca agent economic, de lucru in context international, pe capacitatea de a fi creativ in domeniul pietei afacerilor si de a transpune in practica elementele teoretice dobandite, pe abilitati de a gestiona timpul, riscul si resursele economice.

Antreprenorii in Administrarea Afacerilor vor putea lucra in calitate de contabili, marketeri, negociatori, finantisti, intreprinzatori, sfera economica generand multiple oportunitati pentru cei cu initiativa.

Firma Prodinvest Grup 99 asigura asistenta in domeniul:

–        Management general ; Marketing ; Managementul afacerilor mici si mijlocii ;Dreptul afacerilor ; Management strategic  ; Finante si fiscalitate ; Mecanisme concurentiale si preturi ; Modelare economica ; Mediul de afaceri european si international ; Analiza economico-financiara ; Fundamente economice ale investitiilor.

Practica de specialitate urmareste antrenarea participantilor in activitati concrete in randul agentilor economici din domeniul micilor afaceri si societatilor comerciale(pe actiuni, cu raspundere limitata etc), bancilor, societatilor de asigurare. Antreprenorii sunt initiati in operatiuni economice concrete care caracterizeaza fluxurile economice materiale si monetare.

TOP