Geam termoizolant

Principalele functii ale unei ferestre sunt protejarea cladirii si a ocupantilor de influenta factorilor exteriori (temperaturi prea scazute sau ridicate, zgomot etc.) si asigurarea iluminarii naturale. De aceea, unul dintre cele mai importante elemente din ecuatia calitatii unei ferestre este sticla.

Pentru a ne asigura ca oferim beneficiarilor nostri cele mai bune produse, colaboram cu producatori renumiti, care furnizeaza sticla de cea mai inalta performanta. Tinand cont de caracteristicile constructiei, de orientarea acesteia si de necesitatile specifice ale beneficiarilor, va vom propune spre utilizare tipuri de vitraje care va ofera:

Confort pe timp de iarna: Vitrajul izolant reduce schimbul de energie cu exteriorul, pastreaza caldura in interior si permite soarelui sa incalzeasca incaperea in sezonul rece.

Confort pe timp de vara: Vitrajul reflecta 2/3 din radiatia solara, dar permite in acelasi timp luminii sa patrunda in interior. Se mentine o temperatura confortabila, fara a face rabat de la iluminarea naturala.

Transparenta: Iluminarea naturala este una dintre conditiile confortului. Folosim sticla cu un grad inalt de transparenta, pentru transmisie luminoasa si costuri diminuate ale iluminarii artificiale.

Economie de energie: Datorita sistemului etans al vitrajului, caldura se pastreaza in interior in sezonul rece, iar radiatia solara este reflectata vara. Astfel, costurile de incalzire si cele generate de utilizarea aerului conditionat scad semnificativ.

Siguranta: Laminarea sticlei este o metoda eficienta de protectie impotriva accidentelor.
In cazul spargerii geamului, cioburile raman atasate de folia de plastic (PVB) intercalata intre panourile de sticla.

Securitate: Pentru protectia bunurilor si a persoanelor din interior, recomandam sticla laminata pentru securitate, care presupune doua pelicule de plastic (PVB) intercalate intre doua panouri de sticla.

SGG PLANICLEAR: produs inovativ pentru segmentul rezidential, din gama de sticla “float”, care impune noul standard al transparentei. Este o sticla clara cu aspect neutru, pretabila pentru multiple utilizari, ce exceleaza prin transparenta si transmisie luminoasa superioara. Este sticla suport utilizata pentru fabricarea celor mai multe dintre celelalte produse transformate: sticla de joasa emisivitate, sticla stratificata, sticla, sablata, ornament, etc.


SGG PLANITHERM: sticla cu depunere pentru vitraje cu Izolare Termica Sporita.
Reprezinta gama de sticle cu depunere cu emisivitate joasa. Aceste produse sunt formate din sticla clara peste care sunt depuse straturi fine, transparente de compusi de origine metalica.
Emisivitatea redusa conferita de aceste depuneri reflecta radiatiile infrarosii, specifice caldurii provenite din incalzire.
Produsele SGG PLANITHERM atribuie vitrajului izolant functia de Izolare Termica Sporita. In sezonul rece, aceasta functie reduce considerabil pierderile termice radiante prin vitraj.

Produse
SGG PLANITHERM XN
• Izolare termica, conferind vitrajului dublu un coeficient de transfer termic de 1,1 W/(m2.K)*
• Transparenta, oferind un aport maxim de lumina naturala prin transmisie luminoasa ridicata de 82%*
• Aspect neutru

SGG PLANITHERM 4S EVOLUTION
• Izolare termica sporita prin coeficientul sau de transfer termic de Ug = 1.0 W/(m2.K)*
• Protectie solara sporita, reflecta peste 60% din caldura exterioara pentru a mentine temperatura optima la interior pe timp de vara
• Nivel confortabil de intimitate printr-o reflexivitate usoara

*Vitraj dublu in configuratia 4(16)4, 90% Argon


SGG PLANISTAR SUN: sticla cu depunere pentru vitraje cu Izolare Termica Sporita, Protectie Solara si Transparenta.
Este o sticla cu depunere avand dubla proprietate: emisivitate joasa (reflecta radiatia infrarosie cu mare lungime de unda) si control solar (reflecta o mare parte a energiei solare). Aceasta este un tip de sticla clara pe care se depune un strat fin transparent compus din material de origine metalica prin procedeul de pulverizare catodica din vid.

Produse
SGG PLANISTAR SUN de 6 mm

SGG PLANISTAR SUN este ideal pentru suprafete vitrate mari, in constructiile noi sau renovate in climatele calde sau cu ferestre orientate catre Sud si Vest oferind multiple avantaje:
• Izolare termica sporita, prin emisivitatea sa redusa, vitrajul dublu atinge un coeficient de transfer termic Ug = 1.0 W/(m2.K);
• Protectie solara sporita, limiteaza supraincalzirea spatiului interior datorita factorului solar scazut (g = 0,38), astfel 62% din energia solara este blocata la exterior;
• Transparenta si confort pe timpul zilei prin transmisie luminoasa mare (TL = 72%);
• Selectivitatea optimizata de aproape 1,9 promoveaza aceasta sticla in categoria produselor de inalta performanta.


SGG STADIP: sticle stratificate de siguranta si de securitate.
Geamurile stratificate se compun din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de polivinilbutiral (PVB).

Produse
In functie de numarul de filme PVB, exista sticla stratificata de tip:

SGG STADIP: avand un singur film PVB cu o grosime de 0,38 mm.

SGG STADIP PROTECT: avand doua sau mai multe filme PVB, fiecare cu o grosime de 0,38 mm.
Prin varierea numarului si/sau grosimii fiecareia dintre componente, se obtin geamuri stratificate cu diferite niveluri de securitate.

SGG STADIP SILENCE: sticla cu functii acustice si de securitate compusa din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de PVB acustic. Atenueaza considerabil zgomotul exterior in interiorul locuintei expuse in zonele poluate fonic. Vitrajele cu SGG STADIP SILENCE au performante acustice superioare fata de vitrajele cu STADIP (cu PVB standard) cu componenta identica.

Confort pe timp de iarna

Este posibila montarea unor ferestre mai mari fara a pierde caldura din interiorul casei chiar si atunci cand afara este frig. Confortul pe timp de iarna poate fi sporit cu vitrajele triple care ofera performante mult mai bune decat cele ale unui vitraj simplu.

Aceste vitraje sunt solutia perfecta, pentru orice tip de locuinta, intrucat combina un nivel inalt de eficienta energetica cu o transparenta totala si cu o transmisie luminoasa foarte buna.

Avantaje:
• Caldura din interior pe timp de iarna
• Mai mult confort si bunastare

Cum functioneaza?
Vitrajul termoizolant blocheaza caldura deja existenta din incapere, dar in acelasi timp permite luminii si caldurii naturale de la soare sa patrunda prin sticla, incalzind astfel si mai mult spatiul din interior.

Pastrarea unei temperaturi optime pe timp de iarna este probabil unul dintre cei mai importanti factori care determina confortul.
Acesta poate fi imbunatatit daca se tine cont si de pozitionarea geografica a caminului precum si de orientarea si marimea ferestrelor.

Izolare termica standard
Specific vitrajelor duble care au un coeficient de transfer termic cuprins intre 1,3 si 1,0 (W/m2.k)

Izolare termica avansata
Specific vitrajelor triple care au un coeficient de transfer termic cuprins intre 0,7 si 0,5 (W/m2.k)

Confort pe timp de vara

Caldura solara in timpul verii este redusa datorita vitrajelor performante, astfel incat locuintele sa nu se supraincalzeasca si sa nu necesite utilizarea aerului conditionat in exces.
Confortul pe timp de vara este definit ca numarul de ore in care temperatura din interior este mai confortabila decat temperatura exterioara.

Avantaje:
• Interior confortabil
• Protectie solara sporita
• Optimizarea consumului de energie

Cum functioneaza?
Vitrajul reflecta aproximativ 2/3 din caldura solara, dar in acelasi timp permite luminii solare sa patrunda prin sticla astfel incat interiorul casei sa fie luminat in mod natural.
Confortul pe timp de vara poate fi de asemenea imbunatatit daca se tine cont si de pozitionarea geografica a caminului, precum si de marimea, orientarea ferestrelor.

Control solar standard
Specific vitrajelor cu un factor solar (g) cuprins intre 0,42 si 0,36.

Control solar avansat
Specific vitrajelor cu un factor solar (g) ≤ 0,35.

Transparenta

Cu ajutorul ferestrelor mai mari se poate beneficia de lumina naturala a soarelui, precum si de senzatia unui spatiu deschis, folosind totodata mai putina lumina artificiala in timpul zilei.
Lumina naturala este o parte esentiala a bunastarii umane. Ca un mediu transparent, sticla permite luminii naturale sa patrunda in locuinte si sa ofere deschidere catre exterior.

Avantaje:
• Reducerea utilizarii luminii artificiale
• Un impact pozitiv asupra sanatatii
• Imbunatateste somnul

Cum functioneaza?
Transparenta mare a sticlei precum si marimea ferestrei permit o iluminare mai buna a spatiului interior.
Trebuie luata in considerare si pozitionarea geografica a locuintei cat si marimea si orientarea ferestrelor. Prin acest mod, confortul pe timpul zilei se va imbunatati considerabil.

Transparenta
Specific vitrajelor cu o transmisie luminoasa ≥ 64%.

Economii de energie

Vitrajele de inalta performanta pot imbunatati substantial consumul de energie si ajuta la reducerea cheltuielilor cu peste 30%, in comparatie cu un vitraj simplu.

Avantaje:
• Optimizarea si reducerea consumului de energie
• Imbunatatirea eficientei energetice

Cum functioneaza?
Sistemul etans al vitrajului pastreaza caldura inauntru si, in acelasi timp, permite luminii naturale de la soare sa incalzeasca interiorul casei pe timp de iarna. Datorita vitrajelor de inalta performanta, este nevoie de o incalzire redusa a interiorului.
Vitrajul triplu ofera cea mai buna solutie pentru reducerea costurilor facturilor.
Aceasta solutie poate fi imbunatatita daca se ia in considerare atat pozitia geografica a unei case cat si orientarea si marimea ferestrelor.

Economii de energie standard
Specific vitrajelor duble, reducerea costurilor cu peste 30%.

Economii de energie avansate
Specific vitrajelor triple, reducerea costurilor cu peste 40%.

Siguranta

Reprezinta protectia impotriva riscului accidentelor serioase cauzate de posibilele spargeri ale sticlei.
Siguranta poate fi asigurata de vitrajele cu sticla laminata.

Avantaje:
• Reducerea riscului de accidentare in cazul spargerii sticlei
• Sentimentul de siguranta acasa

Cum functioneaza?
Sticla laminata pentru siguranta este alcatuita dintr-o pelicula din plastic (PVB) intercalat intre doua panouri de sticla. In cazul in care sticla se sparge, cioburile raman atasate de pelicula.
Alegerea vitrajului trebuie facuta in functie de mediul caminului precum si de asteptarile in ceea ce priveste siguranta.

Siguranta
Specific vitrajelor cu sticla laminate alcatuita din doua foi de sticla de 3 sau 4 mm si un singur film de PVB.

Securitate

Securitatea impiedica posibilele efractii si descurajeaza hotii in majoritatea cazurilor.
Securitatea poate fi asigurata de vitrajele cu sticla laminata.

Avantaje:
• Reducerea riscului de accidentare in cazul spargerii sticlei
• Protectie impotriva furtului si a vandalismului
• Sentimentul de siguranta acasa

Cum functioneaza?
Sticla laminata pentru securitate este alcatuita din doua pelicule de plastic (PVB) intercalate intre doua panouri de sticla. Acest tip de sticla protejeaza oamenii si bunurile in caz de agresiune.
Alegerea vitrajului trebuie facuta in functie de mediul caminului precum si de asteptarile in ceea ce priveste siguranta si securitatea.

Securitate
Specific vitrajelor cu sticla laminata alcatuita din doua foi de sticla de 4 mm si doua filme PVB.

TOP